Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Fra gas til luft til vand varmepumpe

Der er ingen tvivl om at el og gaspriserne har set noget anderledes ud, end de gør i dag. Gennem den seneste årrække er de gennemsnitlige pris, blevet mere en ti-doblet, hvorfor flere borgere mærker en betydelig forskel i de økonomiske udgifter. Ønsker du derfor ligesom mange andre at gøre en række besparelser, kan det første skridt på vejen være, at investere i en luft til vand varmepumpe.

I og med at de traditionelle varmekilder er steget i pris, er flere begyndt at se mod øvrige alternativer. Alternativer hvorpå man fortsat man holde boligen varm, men med den inkluderende fordel at kunne reducere de månedlige udgifter. En udgiftspost der for mange, har forårsaget, at de har været nødsaget til at lægge livsstilen om, og begynde at tænke i andre baner. For ud fra hvad fremtiden spår, er der lange udsigter til, at disse priser reduceres. Med en luft til vand varmepumpe, kan du hermed tage første skridt på vejen til større besparelser. Læs med om varmepumper her.

Hvad koster det at udskifte sit gasfyr?

Er dit gasfyr alligevel gammelt og forældet, kan det være en klar fordel at skifte det allerede nu. På længere sigt vil opleve, at en investering i en luft til vand varmepumpe vil bidrage til en stor reducering i det månedlige budget, hvorfor det investerede penge hurtigt vil betale sig ind. En afmontering af det gamle gasfyr er ikke dyrt, og alt afhængig af hvor det står placeret, kan det gøres for omtrent de 2.000 kr. Derudover vil selve monteringen af varmepumpen alene koste omkring de 3.000 kr. hvorefter du vil være i stand til at sætte din luft til vand varmepumpe op.

Prisen på denne, afhænger i høj grad af flere faktorer. Hver enkel husstand adskiller sig nemlig fra hinanden, hvorved flere elementer spiller ind i vurderingen af den rette luft til vand varmepumpe. Er du i tvivl om hvor stort et forbrug du har, og heraf hvilken varmepumpe du bør have, kan du altid spørge eksperter til råds.

Hvornår bør man overveje at skifte?

Da udsigterne til at priserne for gas reduceres er lange, kan det være en fordel allerede at begynde at se efter alternativer allerede nu. Dette gælder særligt hvis du har et højt forbrug, og oplever, at de månedlige udgifter overstiger dit egentlige budget. Har du brændeovn, et gammelt gasfyr eller anden form for ældre varmekilder, kan det anbefales at skifte, da de ældre varmekilder har tendens til at bruge langt mere energi.